Nu ik toch bezig ben… Een van mijn grootste zorgen toen ik terug begon te lopen, was blessures. Want ook de grootste reden om te stoppen. Al heb ik nooit echte blessures gehad: eigenlijk steeds snel gestopt met lopen van zodra ik (aanhoudende) pijn had – doorgaans achillespezen. Het is nog te vroeg om echt te zeggen dat ik er nu vrij van ben, maar met een lager gewicht en een aangepaste loopstijl zou het beter moeten gaan.

Dus was ik ook erg blij dat ik daarnaast deze vond: balansoefeningen voor de enkel Als je dit dagelijks doet, voel je al na een paar keer waar de oefening werkt: enkel, achillespees, tot bijna halverwege de kuit. Opnieuw: ik ga niet beweren dat het een wondermiddel is, maar het zal zeker geen kwaad kunnen.

Ook erg interessant, al moet ik zeggen dat ik het nog maar een paar keer deed: Seven minute warm-up Vaak ga ik nog steeds gewoon zachtjes-aan op pad… Sinds de hype van stretching is overgewaaid, doe ik dat helemaal niet meer. Het zou zelfs slecht zijn dat (onmiddellijk) na het hardlopen te doen: door het hardlopen kunnen microscopisch kleine spierscheurtjes ontstaan – van de shock-absorptie. Die herstellen vrij snel, maar als je te snel zou gaan stretchen, kan je die doen verder scheuren…

Nog een heel interessante site, met ontzettend veel informatie over lopen, lopen , met hartslagmeter, loopschema’s (zeer uitgebreid, en zien er degelijk uit), en bv ook Test om aĆ«robe drempel te bepalen

Uiteraard is er ook massa’s info om te tonen wat de impact is van een slechte loopstijl, bv deze voor zichzelf sprekende video’s (Harvard). Jip, zo ben ik er toe gekomen om te proberen hiellanden af te leren, en indien mogelijk zelfs (op langere termijn ) over te schakelen op POSE running technique

We zullen zien waar we geraken…

(originally posted: 02-11-2011 20:50)