Het ziet er naar uit dat het hardlopen – of zelfs sporten in het algemeen – op een lager pitje gaat. Geen echte blessure, al blijf ik het vreemd vinden dat mijn kuiten/achillespezen zo stram zijn. Na de halve blessure van een paar weken terug een tiental dagen niet gelopen, en dat was voldoende om daar van af te zijn. Ligt de overbelasting dan zo dicht bij?

Ook de ten miles zijn de mist ingegaan. Niet door blessure, maar door professionele verplichtingen: ingevallen voor sales, en een paar dagen naar Saoedi-ArabiĆ«. Vertrek was al op zondagochtend, dus geen ten miles. Maar ik weet niet of ik het echt zo jammer vind. Ik ga graag lopen, en ergens vind ik het zelfs plezant om loopschema’s op te stellen en te volgen. Maar tegelijk wil ik er eigenlijk gewoon van genieten. De afgelopen weken ook een paar keer gewoon gaan fietsen of gaan mountainbiken, en eigenlijk net zo hard van genoten. Ook gewoon eens proberen diep te gaan, maar zonder die prestatiedrang van een wedstrijd in het verschiet. Misschien moet ik dat oriĆ«ntatielopen toch terug eens opnemen…

Maar er is nog een andere reden waarom er voorlopig geen sport zit aan te komen: tijd. Griet begint het serieus op haar heupen te krijgen dat de voortuin maar niet opschiet. Dus sport in het weekend is geen prioriteit meer. Maar als ik een dag in de tuin werk, zal dat ook wel meetellen als inspanning, en dus ook goed voor de gezondheid zeker? Zolang ik ook maar op voeding let…

Zelfs in die mate dat ik ga twijfelen om aan de Classic mee te doen – of het moest gewoon zonder specifieke voorbereiding zijn. Abijenloop had ik sowieso al laten varen. Wat meer terug gaan mountainbiken – gewoon de routes in de buurt – of de fietsroutes hier in het rond. Want de prestatiestress rond die loopdoelstellingen, het hoeft eigenlijk niet. Misschien ook een beetje afwisselen met krachttraining. Griet hamert er al langer op dat dat nuttig kan zijn – uiteindelijk is lopen redelijk eenzijdig, en zo goed als enkel uithouding (op die paar intervaltrainingen na, en dan nog). Eens wat gaan zoeken op ‘core balance’. Maar de eerstkomende weken lijkt sport over de middag eerder aanleg voortuin, of het ophalen van materiaal er voor. Die voortuin is voor mij ook niet zo super dringend, maar ik ga het ook niet erg vinden mocht het plots wat vooruitgaan…