Voor het eerst sinds erg lang een training overgeslagen, wegens pijnlijke kuiten/achillespezen (het zit ergen in de overgang tussen de twee).

Waar het precies aan ligt is niet helemaal duidelijk. Mogelijks overbelast: vorige week op dinsdag noch op donderdag kunnen trainen, dus een lange training (volgens planning) gedaan op vrijdag, en een nog langere – ook rustig – op zondag. Maar waar ik al een tijdje ‘last’ heb van stramme pezen/kuiten bij het opstaan, is het nu de dag door. Dus toch maar beter wat rust… als ik wil meedoen aan de ten miles over dik twee weken.
Beide trainingen samen waren goed voor 26.5 km, en samen met de training van dinsdag is dat een weektotaal van 35 km. Waarschijnlijk keer ik beter terug naar mijn eerdere conclusie: langere lopen dan 10 km zijn geen goed idee. Ook niet als training. Misschien een lange rustige duurloop op zondag van meer dan 10km, maar dan niet veel meer, en enkel als de rest van de trainingen in de week niet teveel/te zwaar waren.

Dat betekent dus ook dat ik niet meer ga deelnemen (of toch zeker niet dit jaar) aan de Abdijloop. Kans is te groot dat ik daarna het reisje naar Engeland (nog geen week later) geblesseerd aanvat. Beter te mijden…

Hopelijk lukt de Classic wel. Hopelijk ligt het aan het koude weer. Of aan het leren fietsen van Helena (loop ernaast mee)…

(Originally posted: 05-04-2013 16:15)