Vorige week terug naar de dokter, want de drie maanden waren ongeveer om. En jawel, cholesterol-totaal is effectief gezakt, tot 205. Dat het lager zou zijn, was wel al duidelijk: die zeven kilo kwijt in drie maand kon tellen als hint. Met de dokter besproken, en het kan ook wel kloppen: blijkbaar staat broodbeleg inderdaad bekend als een boosdoener wat cholesterol betreft.

Goed nieuws dus, de inspanningen zijn beloond. Aan de andere kant: het betekent wel dat ik dus voor de rest van mijn leven op deze manier verder moet. Goed, het sporten is wel leuk – ik heb me al jaren niet meer zo fit gevoeld, maar er zijn toch redelijk wat dingen die ik de laatste maanden gewoonweg niet meer heb gegeten. Kaas zoveel mogelijk mijden – zelfs light kaas, want zo light is dat niet – geen bier gedronken, geen choco meer, geen paté of ander vleesbroodbeleg buiten kip & kalkoen, zo goed als geen chocolade meer, geen ijs meer… Denk niet dat het te verwachten is dat ik al die dingen nooit meer eet of drink. Maar het zal alleen in speciale gevallen zijn.

Soit, rode wijn mag nog. En ik geniet meer van verschillende soorten fruit, ook van noten. Ook een uitdaging: desserten & recepten voor koekjes/gebak waar zo weinig mogelijk boter & ei in zit. (Ondertussen al dergelijke koekjes geprobeerd, en was succes 🙂 )

Andere uitdaging: uit eten. Bijna niet gedaan de laatste weken, en het is toch een grote opgave. Even snel iets eten, blijkt toch een redelijke opgave… Slaatjes (uit & thuis) gaan er voorlopig nog vlot in, maar eens het midden herfst is, zal dat toch moeilijker worden, denk ik.

(Originally posted: 18-08-2011 19:27)