Absoluut een van mijn favoriete schrijvers… Leuk boek, leest vlot. Veel verhalen-binnen-het verhaal – die af en toe voor leuke plotwendingen zorgen – zorgvuldig getypeerde personages. Het gaat over relaties tussen mensen, hoe we elkaar na jaren toch helemaal niet blijken te kennen, hoe we relaties/mensen verkeerd kunnen inschatten, en tot wat dat kan leiden… Het einde is weliswaar wat verrassend, maar voelt tegelijk erg goedkoop aan. Alsof er snel een eind aan moest gebreid worden. [Zou wel letterlijk zo kunnen zijn: hij heeft het geschreven al writer-in-residence, in BelgiĆ«, godbetert. Wie weet wou hij het kost wat kost tegen het eind van het verblijf afhebben, en is dit het resultaat.]

Een aanrader, al is het er niet een die je vol vuur gaat verdedigen. Maar als ik vergelijk met andere van zijn boeken, blijf ik gedeeltelijk toch op mijn honger zitten. Wat veel van zijn boeken zo aantrekkelijk maakt, is hoe hij met weinig woorden heel precies een tijdsbeeld, een gevoel van een bepaalde periode kan schetsten (Rotters club, Inner Circle, De regen voor hij valt). Dat mis ik hier een beetje – of het moest zijn dat ik het pas over een aantal jaar zal kunnen herkennen.

(originally posted: 26-09-2010 19:13)